Przesunięty przez: admin 2009-05-15, 19:10 |
protest w MS w spr. egz.na aplikacje!!! |
| Autor |
Wiadomość |
prawnik
Gość
|
Wysłany: 2008-10-04, 02:46 protest w MS w spr. egz.na aplikacje!!!
|
|
|
Jetem z wykształecenia prawnikiem a, zaś zawodu NIE prawnikiem!!!!
W tym roku przystępowałam do egzaminu na aplikację -koszmar i obrzydliwość jak, człowiek -człowiekowi może zrzadzić taki los???
Nie jestem swierzo upieconym studentem i posiadam duzo praktycznej wiedzy prawniczej ale Pan ĆWIAKALSKI postarała się aby nik poza jego synkiem i niewielka protegowaną grupą zdał egzami z wynikami 209pkt do 212 pkt.
LUDZIE OTWÓRZCIE OCZY!!! Srednia w tym roku to 140-150 pkt. a prawie wszyscy, którzy zdali osiagali 209-121 pkt ( FENOMENI!!!!) z gotowcami od miłej Pani/Pana z Ministerstwa.
Skandal! To oznacza ze obecny rzad ma gdzies swobodny dostep do dalszego rozwoju zawodowego. Co to za system ksztalcenia gdzie tylko 10% kwalifikuje sie do dalszego rozwoju? To oznacza,ze albo Uniwersytety beznadziejnie ksztalca (i powinny byc zamkniete za niekompetencje, )albo co bardziej prawdopodobne, ze platforma uczynila dostep na aplikacje jeszcze bardziej zamkniety niz byl.
Proponuje aby Ci ktorzy nie zdali egzaminu zebrali się jak najszybciej razem i zaprotestowali do Ministerstwa Sprwiedliwosci i zazadali powtorzenia egzaminu.[
Deklaruję ze swojej strony POMOC w organizacji takiego protestu!!! nik nas nie zauważy jak nie będziemy domagać się o swoje.
WSZYSTKICH CHĘTNYCH DO UDZIAŁU PROSZĘ O ZGŁASZANIE SIĘ na mój prywatny e-mai( wystarczy podać tylko Iimię) DZIŁAJMY TO NASZA PRACA NIEPRZESPANE NOCE NAD KODEKSAMI ktoś to niszczy i NAS równiez niszczy!!!
Beata |
|
|
|
 |
pogromca
|
Wysłany: 2008-10-04, 15:29
|
|
|
"jak, człowiek -człowiekowi może zrzadzić taki los???"
oj juz Pan niech tak nie histeryzuje jakby holocaust organizowali. Obecnie egzaminy odbywają się i tak w o niebo lepszych warunkach niż w latach 90.
"Skandal! To oznacza ze obecny rzad ma gdzies swobodny dostep do dalszego rozwoju zawodowego"
Podobnie jak inne problemy społeczne. Tak jest najwygodniej, inaczej gabinet narazilby się na konflikt czy to z mecenasami, czy to z doradcami.
"zazadali powtorzenia egzaminu"
Nierealny postulat, nie mający oparcia w przepisach prawa.
"DZIŁAJMY TO NASZA PRACA NIEPRZESPANE NOCE NAD KODEKSAMI ktoś to niszczy i NAS równiez niszczy!!!"
e tam. Szkoda czasu. Uderzenie powinno iść konsekwentnie nie na wyniki tegorocznego konkursu, tylko na kształt ustawy czy to licencyjnej, czy prawa o adwokaturze i ustawy o radcach prawnych. Konkurs na aplikacje jest zamknięty, a dwa niezłe projekty leżą w komisjach. I tym należy się zająć. |
|
|
|
 |
medzik
|
Wysłany: 2008-10-06, 07:04
|
|
|
| pogromca napisał/a: | "jak, człowiek -człowiekowi może zrzadzić taki los???"
oj juz Pan niech tak nie histeryzuje jakby holocaust organizowali. Obecnie egzaminy odbywają się i tak w o niebo lepszych warunkach niż w latach 90.
"Skandal! To oznacza ze obecny rzad ma gdzies swobodny dostep do dalszego rozwoju zawodowego"
Podobnie jak inne problemy społeczne. Tak jest najwygodniej, inaczej gabinet narazilby się na konflikt czy to z mecenasami, czy to z doradcami.
"zazadali powtorzenia egzaminu"
Nierealny postulat, nie mający oparcia w przepisach prawa.
"DZIŁAJMY TO NASZA PRACA NIEPRZESPANE NOCE NAD KODEKSAMI ktoś to niszczy i NAS równiez niszczy!!!"
e tam. Szkoda czasu. Uderzenie powinno iść konsekwentnie nie na wyniki tegorocznego konkursu, tylko na kształt ustawy czy to licencyjnej, czy prawa o adwokaturze i ustawy o radcach prawnych. Konkurs na aplikacje jest zamknięty, a dwa niezłe projekty leżą w komisjach. I tym należy się zająć. |
true, true .............
Pozdr. |
|
|
|
 |
revange
Gość
|
Wysłany: 2008-10-08, 20:06
|
|
|
| stanie pod MS nic nie da, oleją Was ciepłym moczem. Najlepsza formą protestu dla prawnika powinno być odwołanie, niech utoną w tych 10.000 odwołan!!!!! |
|
|
|
 |
Marcin M.
Gość
|
Wysłany: 2008-10-31, 18:48
|
|
|
Egzamin był trudny - opierał się na opanowaniu dużej ilości wiedzy podręcznikowej, teoretycznej.
Poświęciłem na naukę 3 miesiące - codziennie po kilka bitych godzin.
Zdałem.
10-15% zdawalność jest chyba najbardziej odpowiednią, poniżej 10 % zdawalności należałoby uznać ten egzamin za źle przygotowany merytorycznie. |
|
|
|
 |
stern
|
Wysłany: 2008-11-04, 14:11
|
|
|
| Marcin M. napisał/a: |
Poświęciłem na naukę 3 miesiące - codziennie po kilka bitych godzin.
Zdałem.
10-15% zdawalność jest chyba najbardziej odpowiednią, poniżej 10 % zdawalności należałoby uznać ten egzamin za źle przygotowany merytorycznie. |
ty, ty, ty nomenklaturo ty. ;)
a poważniej: Gratuluję! |
|
|
|
 |
|
|